Designer Edition, Designer Edition Plus, Business Edition

Börja med att skapa ett konto på Silhouettes hemsida om du inte redan har ett. Detta är helt kostnadsfritt och gör bl.a. så att du får tillgång till bilder i ditt bibliotek. Ladda också ner mjukvaran Silhouette Studio och installera programmet på din dator.

  1. Öppna programmet Silhouette Studio på din dator.
  2. Gå till hjälpmenyn och klicka på ”Uppgradera Silhouette Studio till …”
  3. Där anger du din licenskod (16 tecken, den står som serienummer på din följesedel/alternativt har du fått den mailad till dig) och dina kontouppgifter till ditt Silhouette-konto.

Felkoder

Inloggningen misslyckades

Du har angivit fel kontouppgifter till ditt Silhouette-konto. Skriv in användarnamn och lösenord på nytt.

Licensnyckel ej giltig

Du har fel typ av licensnyckel, eller nyckel till annan programvara.

Inkompatibel Licens (1)

Indikerar att programmet redan är uppgraderat till samma, eller en högre version av programmet, än vad licensen gäller för.

Inkompatibel Licens (2)

Indikerar att du försöker använda en licensnyckel utan att ha förkraven för den, t.ex. upgradering från DE till DE+, utan att först ha angivit nyckeln för DE.

Kunde inte ansluta

Du har en äldre version av Silhouette Studio. Programmet behöver uppdateras till en nyare version med aktuella säkerhetsprotokoll för att kunna ansluta till Silhouettes server.

 

Allmänna tips

Du kan installera din uppgradering på upp till 3 olika enheter (5 om du har Business Edition). Din kod knyts till ditt Silhouette-konto, vilket gör att även om någon annan kommer över koden, kan de inte använda den utan dina kontouppgifter.

Har du använt dina tre uppgraderingar och vill t.ex. byta dator, kan du avinstallera koden på den gamla datorn för få en ledig installation. Det görs på samma sätt som när du uppgraderar, fast du väljer alternativet ”Avaktivera licensnyckel…”

Behöver du installera om programmet och har tappat bort koden? Ingen fara. Logga in på ditt konto på Silhouettes hemsida (silhouetteamerica.com) och gå till ”My account”. Där hittar du de koder som är knutna till ditt konto. Du kan också se hur många installationer du har kvar.

Kraschar datorn och du har använt alla installationer? Kontakta Silhouettes support, så hjälper de dig. De kan nollställa dina installationer, så att du kan använda koden igen.

About the Author: Susanne Nyman

Jag började på Folier.se i december 2016 och har sedan dess jobbat mestadels med vårt digitala innehåll, dvs allt från produkttexter i webbshoppen till det som visas upp i våra sociala kanaler. Jag har även hand om en del teknisk support och chansen är stor att det är mig du får svar av om du har frågor som rör de mindre plottrarna från Silhouette.

Få de senaste uppdateringarna med vårt nyhetsbrev!