Flex-Soft No-Cut är en enfärgad lasertransfer som ger utseendet av textilvinyl, men detaljrikedomen och enkelheten hos lasertransfer. Den behöver inte konturskäras eller rensas och kan skrivas ut på en enkel svartvit laserskrivare. 

Så här gör du:

1. Utskrift

Printa ditt motiv spegelvänt på den matta sidan av det färgade transferarket. Printa med svart i en vanlig laserskrivare. Detta blir baksidan på din färdiga transfer.

Forever Flex-Soft No-Cut Steg 1

2. Skapa transfern

Nu skapar vi själva transfern. Täck motivet med ett ”B-papper” som är själva limarket. När vi pressar ihop dessa kommer limmet att fastna där det finns toner, dvs enbart där motivet är printat. Det är detta som gör att man inte behöver rensa dessa motiv som man behöver göra med t.ex. textilvinyl.

Forever Flex-Soft No-Cut Steg 2

3. Täck med skyddspapper

Täck allt med skyddspapper (helst vanligt kopieringspapper, EJ teflonark) och pressa. Temperaturen beror på vilken färg du använder; för metallic och neon gäller 130-135°C, för övriga färger 145°C. Tiden beror på papperstorleken, för A4 räcker 90sek, medan A3 behöver 120sek.

Forever Flex-Soft No-Cut Steg 3

4. Gnugga

Gnugga med en tygbit i 5-10sek för att kyla av lite av värmen. Låt transfern ligga kvar på plattan, den får inte bli för kall (har den blivit för kall, kommer motivet att fastna på limarket i stället för tvärtom).

Forever Flex-Soft No-Cut Steg 4

5. Dela på arken

Dela på arken med en långsam, jämn rörelse. Dra av B-pappret lågt. Blir det limrester på transfern där de inte ska vara kan de lätt gnuggas bort utan att limmet försvinner från motivet.

Forever Flex-Soft No-Cut Steg 5

6. Klipp

Klipp runt motivet för att få bort limkanten.

Forever Flex-Soft No-Cut Steg 6

7. Förvärm

Förvärm plagget några sekunder för att få bort ev. fukt och veck.

Forever Flex-Soft No-Cut Steg 7

8. Lägg på transfern

Lägg transfern på plagget med den blanka sidan uppåt. Täck med ett ark Matt Finish Economy och pressa. Kontrollera att du har rätt temperatur och tid för det material plagget består av.

Forever Flex-Soft No-Cut Steg 8

9. Låt kallna

Låt trycket kallna helt innan du drar av transfern. Rulla av det med en långsam jämn rörelse.

Forever Flex-Soft No-Cut Steg 9-1 Forever Flex-Soft No-Cut Steg 9-2

10. Tips!

Har det lossnat färgflagor på plagget? Använd appliceringsfolie, värm ett par sekunder (1-2sek räcker) och låt kallna. När du sedan drar loss folien följer flagorna med.

Forever Flex-Soft No-Cut Steg 10

11. Efterpressa

Efterpressa med Finish Economy-papper för matt eller blank yta.

Forever Flex-Soft No-Cut Steg 11

12. Resultatet

Resultatet – ett detaljerat, följsamt tryck som kan tvättas i 40°C.

Forever Flex-Soft No-Cut Steg Resultat

Flex-Soft No-Cut Provpaket finns i två olika storlekar och innehåller flera ark i olika färger. Perfekt för att testa hur det funkar!

 

About the Author: Susanne Nyman

Jag började på Folier.se i december 2016 och har sedan dess jobbat mestadels med vårt digitala innehåll, dvs allt från produkttexter i webbshoppen till det som visas upp i våra sociala kanaler. Jag har även hand om en del teknisk support och chansen är stor att det är mig du får svar av om du har frågor som rör de mindre plottrarna från Silhouette.

Få de senaste uppdateringarna med vårt nyhetsbrev!

Subscribe

* indicates required
Kategori

Folier.se kommer att använda den information du tillhandahåller i formuläret för att komma i kontakt med dig i syfte att tillhandahålla uppdateringar och marknadsföring. Vänligen meddela oss på vilket sätt du vill höra från oss:

Du kan när som helst ändra dig genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten av e-postmeddelanden som du får från oss, eller genom att kontakta oss på support@folier.se. Vi behandlar din information med försiktighet. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka i boxen ovan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.